Dün verdiğim sözü hatırlayarak
hemen evdeki yemek defterlerimi karıştırmaya başladım iş dönüşünde. Hemen
sizlerle paylaşmak istiyorum tarifi.
KEK
HAMURU İÇİN:
·
3 adet yumurta
·
2 su bardağı un (tam tahıllı un da
kullanabilirsiniz)
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
Yarım su bardağı toz şeker
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya
·
Yarım su bardağı ıspanak püresi.
KREMASI
İÇİN:
·
4 su bardağı süt
·
1 adet yumurta
·
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
·
2 tepeleme yemek kaşığı un
·
4 yemek kaşığı toz şeker
·
1 paket vanilya
Veeeee 2 tane minik aşçı (Ata Arda ve Tolga Tuna )
·
Ispanağı haşlayıp rondodan geçirelim.
·
Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım çırpalım.
·
İçine diğer malzemeleri ilave edelim ve
karıştıralım.
·
Orta boy (tercihen) kelepçeli kek kalıbını yağlayalım ve
hazırladığımız karışımı içine dökelim.
·
Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dakika pişirip,
soğutalım. (kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
·
Kreması için; tencereye tüm malzemeyi koyalım ve
kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım.
·
Hazırladığımız keki ortadan ikiye bölelim ve
içinden bir miktar alıp, bir kaseye ufalayalım.
·
Kekin ilk parçasına hazırladığımız kremayı sürelim
ve diğer parçasını üzerine kapatalım.
·
Hazırladığımız kremayı kekin üstüne dökelim.
·
Üzerini ufaladığımız kek parçaları ile süsleyelim.
NOT: Üzerini damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder