29 Mart 2016 Salı

IŞPANAKLI PAŞTA


Dün verdiğim sözü hatırlayarak hemen evdeki yemek defterlerimi karıştırmaya başladım iş dönüşünde. Hemen sizlerle paylaşmak istiyorum tarifi.

KEK HAMURU İÇİN:

·         3 adet yumurta

·         2 su bardağı un (tam tahıllı un da kullanabilirsiniz)

·         1 çay bardağı sıvı yağ

·         Yarım su bardağı toz şeker

·         1 paket kabartma tozu

·         1 paket vanilya

·         Yarım su bardağı ıspanak püresi.

KREMASI İÇİN:

·         4 su bardağı süt

·         1 adet yumurta

·         2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

·         2 tepeleme yemek kaşığı un

·         4 yemek kaşığı toz şeker

·         1 paket vanilya


Veeeee 2 tane minik aşçı (Ata Arda ve Tolga Tuna )


·         Ispanağı haşlayıp rondodan geçirelim.

·         Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım çırpalım.

·         İçine diğer malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.

·         Orta boy (tercihen) kelepçeli kek kalıbını yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.

·         Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dakika pişirip, soğutalım. (kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)

·         Kreması için; tencereye tüm malzemeyi koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım.

·         Hazırladığımız keki ortadan ikiye bölelim ve içinden bir miktar alıp, bir kaseye ufalayalım.

·         Kekin ilk parçasına hazırladığımız kremayı sürelim ve diğer parçasını üzerine kapatalım.

·         Hazırladığımız kremayı kekin üstüne dökelim.

·         Üzerini ufaladığımız kek parçaları ile süsleyelim.

NOT: Üzerini damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.

 

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder